Exact Online koppelen met Microsoft Power BI?

Veelgestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Als je een andere vraag hebt, neem dan even contact op met ons.

Veelgestelde vragen

Datagedreven werken

Datagedreven werken is de sleutel tot concurrentievoordeel in de moderne zakelijke wereld. Door gegevens te gebruiken als basis voor je beslissingen, kun je trends en inzichten ontdekken die je bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.

Daarnaast zorg je ervoor dat iedereen dezelfde kijk op het bedrijf heeft, van het Management Team tot de teamleden op de afdeling. Hierdoor kun je beter sturen, op alle niveau’s binnen je bedrijf.

Datagedreven werken betekent het gebruik van data als basis voor alle bedrijfsbeslissingen. Dit geeft je de mogelijkheid om inzicht te krijgen in klantgedrag, markttrends en bedrijfsprestaties, waardoor je bedrijf efficiënter en winstgevender kan worden.

Datagedreven werken kan leiden tot betere besluitvorming, verhoogde efficiëntie, verbeterde klanttevredenheid en uiteindelijk hogere winstgevendheid. Het stelt je in staat om je bedrijf te sturen op basis van feiten in plaats van vermoedens.

De term die wordt gebruikt voor de locatie van je data is “data residency” en deze wordt bepaald samen met de klant. Onze voorkeur heeft Nederland, of tenminste Europa, wat valt binnen GDPR wetgeving. Het hangt van de cloud tooling af hoe specifiek je een regio of land kunt bepalen.

Ja, datagedreven werken is veilig. We nemen de beveiliging van je data uiterst serieus en gebruiken geavanceerde technologieën en protocollen om ervoor te zorgen dat je gegevens altijd beschermd zijn tegen ongeoorloofde toegang.

Dashboarding

Dashboarding is visueel maken van data in een begrijpelijke en gemakkelijk leesbare vorm. Met een goed ontworpen dashboard kun je in één oogopslag de prestaties van je bedrijf begrijpen, trends identificeren en sneller en beter geïnformeerde beslissingen nemen.

Terwijl rapporten meestal statische, periodieke samenvattingen zijn, biedt een dashboard een realtime, interactieve weergave van je data. Dit betekent dat je de informatie kunt bijwerken, filteren en verkennen op een manier die je niet kunt met een traditioneel rapport.

Dat hangt af van je specifieke bedrijfsbehoeften en -doelen. Veel voorkomende gegevens op een dashboard zijn omzetgegevens, klantgegevens, operationele statistieken en KPI’s. Het belangrijkste is dat de informatie op je dashboard relevant en nuttig is voor je besluitvorming.

Hoewel enige technische kennis kan helpen, zijn er veel dashboarding-tools beschikbaar die ontworpen met gebruiksgemak in het achterhoofd, zelfs voor mensen zonder uitgebreide technische achtergrond. Deze tools bieden vaak vooraf gedefinieerde sjablonen en drag-and-drop interfaces die het maken van dashboards vereenvoudigen.

Veel dashboarding-tools kunnen rechtstreeks worden aangesloten op je data bronnen en worden automatisch bijgewerkt met de meest recente gegevens. Dit betekent dat je altijd toegang hebt tot de meest actuele informatie zonder dat je de gegevens handmatig hoeft te vernieuwen.

Datawarehousing

Als beslissingen wilt nemen op basis van de juiste informatie, is het van belang dat je al je databronnen koppelt met je datawarehouse. Daar wordt al deze data gestructureerd, opgeschoond en opgeslagen, zodat je altijd uit kunt gaan van één bron van waarheid, een SSOT (Single source of truth) Waarom dat belangrijk is, lees je in deze blog over SSOT.

Een datawarehouse maakt het gemakkelijker om grote hoeveelheden data te analyseren en patronen en trends te ontdekken. Hiermee kun je inzichten verkrijgen die je kunnen helpen om strategische beslissingen te nemen en je bedrijfsprestaties te verbeteren.

Ja, datawarehouses maken gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn. Dit omvat zaken als encryptie, gebruikersautorisatie en fysieke beveiliging van de servers.

Zelfs als je bedrijf momenteel niet zo veel data produceert, kan een datawarehouse nuttig zijn. Het is ontworpen om te schalen naarmate je bedrijf groeit, dus je kunt beginnen met een kleiner datawarehouse en het uitbreiden als je meer opslagruimte nodig hebt.

Connectors

Connectors zijn de bruggenbouwers in jouw wereld van data. Ze zorgen ervoor dat gegevens uit je verschillende bronnen naadloos geïntegreerd worden in één centrale plek, zoals een datawarehouse. Zo krijg je een completer en accurater overzicht van je bedrijfsprestaties.

Investeer je in Connectors, dan investeer je in betere bedrijfsinzichten en efficiëntie. Door het stroomlijnen van datamanagement, krijg je een diepgaand inzicht in je bedrijfsprestaties. Dit stelt je in staat om weloverwogen beslissingen te nemen die je bedrijfsgroei stimuleren.

Dat kan zeker. Onze Connectors zijn veelzijdig en kunnen een breed scala aan gegevensbronnen integreren, of dat nu databases, API’s of cloud-diensten zijn. Zo zorgen we ervoor dat je altijd de data hebt die je nodig hebt, precies zoals je die nodig hebt.

Jouw dataveiligheid is onze topprioriteit. Onze Connectors zijn ontworpen met geavanceerde beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je gegevens altijd beschermd zijn. Je kunt erop vertrouwen dat je data veilig blijft.

We hebben onze Connectors ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Je hebt geen diepgaande technische expertise nodig om ze in te stellen. Ons team van experts staat ook altijd klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het proces.

A.I. en Machine Learning

Door A.I. en Machine Learning te integreren in je Business Intelligence-strategie, kun je profiteren van diepere en nauwkeurigere inzichten. Deze technologieën kunnen grote hoeveelheden data analyseren en patronen ontdekken die voor mensen moeilijk te zien zijn, waardoor je beslissingen kunt automatiseren en andere beslissingen beter nemen.

Verder helpt A.I. je om bergen met werk te verzetten in minder tijd, door processen te stroomlijnen met A.i. tooling.

A.I. en Machine Learning geven je de mogelijkheid om trends te voorspellen, klantgedrag te analyseren en operationele efficiëntie te verbeteren. Deze inzichten kunnen je een voorsprong geven op de concurrentie en je helpen om je bedrijfsgroei te versnellen.

Wij hebben de expertise en ervaring om A.I. en Machine Learning naadloos te integreren in je bestaande Business Intelligence-systemen. We zullen je ondersteunen bij elke stap van het proces, zodat je optimaal kunt profiteren van deze krachtige technologieën.

We gebruiken geavanceerde beveiligingsprotocollen om ervoor te zorgen dat je data altijd beschermd is. Je kunt erop vertrouwen dat de toepassing van A.I. en Machine Learning in je Business Intelligence-strategie veilig en betrouwbaar is.

Helemaal niet. In feite is het tegenovergestelde het geval. De implementatie van A.I. en Machine Learning is ontworpen om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen, inefficiënties te elimineren en de productiviteit te verbeteren.

Wij zorgen ervoor dat de overgang soepel verloopt, zodat je bedrijf kan blijven draaien terwijl je profiteert van de voordelen van deze technologieën.

Analyse en Support

Soms wil je iets weten wat je niet direct kunt terugvinden. Dat kan betrekking hebben to alles wat in je bedrijf speelt. Denk aan financieel, marketing, klant-tevredenheid, Sales, products.

Misschien loopt de productiviteit terug, of zijn kosten omhoog gegaan, maar wordt dit niet terug gezien in de prestaties. Of wil je weten waarom er zo weinig deals gesloten worden door Sales, of waarom er zo weinig leads komen uit je marketing.

Voor de dagelijkse operatie is een dashboard meestal ruim voldoende, maar sommige zaken zijn niet te vatten in je dashboard. Daarvoor moet je dieper graven. Meestal is dit diep in de data, waar niet iedereen direct iets mee kan. Onze expertise helpt je de verbanden te ontdekken en de juiste conclusies te trekken.

Door alle facetten van je bedrijf mee te nemen in analyses, stellen we je in staat om niet alleen in te zoomen op bepaalde onderdelen, maar juist ook het overzicht te behouden en daar de juiste conclusies aan te verbinden.

Wij zullen nooit zeggen dat jij dit direct nodig hebt, maar als je bepaalde complexe vraagstukken hebt, zijn wij wel degene die je kunnen helpen deze vraagstukken te beantwoorden.

Met onze ruime ervaring in datagedreven organisaties, weten wij waar we het over hebben, en kunnen we je helpen met sparren over efficiency, kostenbesparingen, KPI’s en hoe je jouw bedrijf kunt laten groeien door de inzet van data.

Algemeen

Wij zijn jouw full-service expert in datagedreven groei. We stellen ons graag voor aan je op de pagina over ons team.

Dat kan zeker. Neem even contact op met ons via onze contactpagina, daar kun je een bezoek aan ons kantoor inplannen of een videocall.

Door onze ISO-certificering kun je ervanuit gaan dat wij volgens de hoogte eisen van dataveiligheid werken. Om meer te weten wat dit inhoudt, lees dan onze blog over onze ISO-certificering.

Wat zeggen onze klanten over ons

"Wij zijn heel happy met de support van NucleusBi. Het is leuk om met ze samen te werken. Ze zijn flexibel, denken in mogelijkheden en zijn kritisch op waarom je wat wilt bouwen. Het heeft geresulteerd in een heel overzichtelijk dashboard. We hebben goed inzicht en kunnen sturen op onze data!"

Fennie Lansbergen - Oogst

Fennie Lansbergen

Founder Oogst

"NucleusBI is een uitstekende partner geweest voor Contentoo bij het vanaf nul opbouwen van onze data-infrastructuur. Zeer onder de indruk van de kwaliteit van het geleverde werk en de professionele manier van werken. Ik raad NucleusBI ten zeerste aan."

Ron van Valkengoed

Ron van Valkengoed

CTO Contentoo

"Op zoek naar een sterke partner voor business insights die je helpt jouw ​​bedrijf te laten groeien? Dan kan ik je ten zeerste aanbevelen om met NucleusBI samen te werken. "

Onno Halsema

Onno Halsema

CEO Contentoo

"De capaciteiten van NucleusBI zijn van een zeer hoog niveau. De samenwerking was kwalitatief zeer goed, onze wensen werden nauwkeurig vastgelegd en de inzichten en take-outs werden in hoge kwaliteit en op het afgesproken tijdstip opgeleverd."

Bastian Gröppel

Bastian Gröppel

Manager Distribution & Sales Planning Focus bij Kalkhoff Bikes