Exact Online koppelen met Microsoft Power BI?

Wat is Business Intelligence en hoe helpt dit mijn bedrijf?

Business Intelligence kan een hele handige toevoeging zijn in jouw bedrijf. Maar wat is Business Intelligence eigenlijk? En hoe kan dit jouw bedrijf helpen?
Picture of Marijn Buizer

Marijn Buizer

Managing Partner Nucleus BI

Wat is Business Intelligence en hoe helpt dit mijn bedrijf?

Business Intelligence als navigatiesysteem

Stel je voor dat je de kapitein bent van een zeilschip dat zich midden op de oceaan bevindt. Het is jouw taak om je crew veilig naar de bestemming te loodsen. Hoe doe je dat? Je vertrouwt op je kompas, de sterren, de wind en de stromingen. Deze gegevens helpen je beslissen welke koers je moet varen. Dit is precies wat Business Intelligence (BI) doet voor je bedrijf. Het fungeert als je navigatiesysteem, dat je helpt om geïnformeerde beslissingen te nemen en veilig je doelen te bereiken.

Zet koers met je data

Op zee is het belangrijk om te weten welke richting je op gaat. Hiervoor heb je een kaart en een kompas nodig. In een bedrijf vormt data je kaart. Het geeft je een overzicht van waar je bent geweest, waar je nu bent en waar je naartoe gaat. Of het nu gaat om verkoopgegevens, klantgegevens, markttrends of financiële informatie, deze data is van cruciaal belang om de juiste koers te bepalen.

Maar waar sla je al die waardevolle data op? Hier komt een datawarehouse van pas, een gecentraliseerde opslagplaats waar je al je data kunt verzamelen, opslaan en analyseren. Het is als de laadruimte van je schip, waar je alle benodigdheden voor je reis opslaat.

Connectoren: de schakels tussen je schip en de buitenwereld

Als je midden op zee zit, is communicatie met de buitenwereld essentieel. Dat doe je via radiosignalen, boodschappen in flessen of zelfs zeemeeuwen. In de wereld van BI zijn dit connectoren, tools die verschillende databronnen verbinden met je datawarehouse. Ze zorgen ervoor dat data vanuit verschillende bronnen in je datawarehouse terechtkomt, klaar om geanalyseerd te worden.

Gebruik je telescoop: datavisualisatie en dashboards

Op de uitkijkpost van je schip staat een bemanningslid met een telescoop, altijd op zoek naar mogelijke gevaren of kansen. Datavisualisatie in BI is die telescoop. Het vertaalt complexe data in begrijpelijke inzichten, met behulp van grafieken, diagrammen en dashboards. Dashboards zijn als het controlepaneel van je schip, waarop je in één oogopslag kunt zien hoe je ervoor staat. Er zijn veel tools voor datavisualisatie en dashboarding, zoals Tableau of Power BI, die je kunnen helpen je data te begrijpen.

A.I. en Machine Learning: de moderne scheepsautomaten

Het moderne zeilen gaat niet alleen meer over handmatige besturing. Met geavanceerde technologieën zoals AI en machine learning kun je automatisch koersen corrigeren, zeilstanden aanpassen en zelfs weersvoorspellingen doen. In BI helpt AI en machine learning om patronen te ontdekken die je anders misschien zou missen, voorspellingen te doen en data op diepere niveaus te analyseren.

Data analyse: de loods aan boord

Bij het naderen van onbekende wateren neem je een loods aan boord, een expert die je helpt veilig door het lastige gebied te navigeren. In de wereld van BI is dat de BI-analist. Hij of zij interpreteert de data, identificeert trends en patronen en maakt aanbevelingen op basis van die inzichten. Met data-analyse kun je achterhalen wat je data werkelijk betekent en hoe je het kunt gebruiken om je bedrijfsprestaties te verbeteren.

Navigeer naar succes met BI

Als kapitein is je uiteindelijke doel om je schip veilig naar de bestemming te brengen. BI kan je helpen datzelfde doel te bereiken met je bedrijf. Door je inzicht te geven in je bedrijfsprestaties, klantgedrag en markttrends, kun je betere, meer geïnformeerde beslissingen nemen. BI helpt je ook om risico’s te vermijden en kansen te herkennen, waardoor je bedrijf kan groeien en bloeien.

Dus, ben je klaar om het roer van je bedrijf in handen te nemen en de open zee van data te bevaren? Met BI als je navigatiesysteem ben je klaar om de koers naar succes uit te zetten.

Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen het roer in handen te krijgen? Neem dan contact op met onze specialisten. 

B.I. Potentiescan

Ben jij benieuwd hoe ver jouw bedrijf is op het gebied van B.I?

Met de B.I. Potentiescan krijg je inzicht waar potentie
in je organisatie zit en tips hoe je dit kan verbeteren.

Wat vinden andere klanten hiervan?

"Wij zijn heel happy met de support van NucleusBi. Het is leuk om met ze samen te werken. Ze zijn flexibel, denken in mogelijkheden en zijn kritisch op waarom je wat wilt bouwen. Het heeft geresulteerd in een heel overzichtelijk dashboard. We hebben goed inzicht en kunnen sturen op onze data!"

Fennie Lansbergen - Oogst

Fennie Lansbergen

Founder Oogst

"NucleusBI is een uitstekende partner geweest voor Contentoo bij het vanaf nul opbouwen van onze data-infrastructuur. Zeer onder de indruk van de kwaliteit van het geleverde werk en de professionele manier van werken. Ik raad NucleusBI ten zeerste aan."

Ron van Valkengoed

Ron van Valkengoed

CTO Contentoo

"Op zoek naar een sterke partner voor business insights die je helpt jouw ​​bedrijf te laten groeien? Dan kan ik je ten zeerste aanbevelen om met NucleusBI samen te werken. "

Onno Halsema

Onno Halsema

CEO Contentoo

"De capaciteiten van NucleusBI zijn van een zeer hoog niveau. De samenwerking was kwalitatief zeer goed, onze wensen werden nauwkeurig vastgelegd en de inzichten en take-outs werden in hoge kwaliteit en op het afgesproken tijdstip opgeleverd."

Bastian Gröppel

Bastian Gröppel

Manager Distribution & Sales Planning Focus bij Kalkhoff Bikes