Exact Online koppelen met Microsoft Power BI?

Hoe versimpel je je bedrijfsprocessen met ChatGPT?

Met ChatGPT kun je de productiviteit en efficiency van jouw bedrijf verbeteren.
Picture of Marijn Buizer

Marijn Buizer

Managing Partner Nucleus BI

Hoe versimpel je je bedrijfsprocessen met ChatGPT?

Hoe gebruik je ChatGPT om je bedrijfsprocessen te versimpelen?

Kunstmatige intelligentie (AI) is volgens Medium dé technologie die een grote impact zal hebben op de handel. Verwacht is dat dit jaar de meerderheid van de organisaties die AI gebruiken voor digitale handel een verbetering van ten minste 25% realiseren in klanttevredenheid, omzet of kostenreductie.

Als ondernemer of manager zijn dit natuurlijk interessante cijfers. Maar hoe gaat A.I. jouw bedrijf helpen om dit te bereiken?

Tegenwoordig zijn er verschillende tools beschikbaar die kunnen helpen bij het vereenvoudigen en automatiseren van deze processen. Eén van de tools die je vast al regelmatig voorbij hebt zien komen is ChatGPT. ChatGPT is een tool die ontwikkeld is om te helpen bij het verbeteren van jouw efficiëntie en productiviteit.

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een AI-chatbot ontwikkeld door OpenAI. Onder andere Elon Musk van Tesla is een van de oprichters, en recentelijk is er veel aandacht gekomen door de miljardeninvestering van Microsoft. Inmiddels heeft ChatGPT al meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd.

ChatGPT is een Large Language Model (LLM). Eenvoudige gezegd, zoekt ChatGPT de beste combinatie van woorden uit op basis van wat je vraagt. Het communiceert met je op een natuurlijke manier en kan je helpen bij het oplossen van verschillende taken, door middel van chatten.

Je kunt ChatGPT en andere LLM’s gebruiken bij het automatiseren van je klantenservice, het verbeteren van de interne communicatie, het genereren van content, en nog veel meer.

Voordelen van het gebruik van ChatGPT in je bedrijf?

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van ChatGPT in je bedrijfsprocessen, zoals:

 •  
  • Vereenvoudiging van repetitieve taken: ChatGPT kan worden geprogrammeerd om bepaalde taken automatisch uit te voeren, zoals het beantwoorden van veelgestelde vragen van klanten, het verzamelen van gegevens uit verschillende bronnen, en nog veel meer. Dit kan helpen om de werkdruk van medewerkers te verminderen en hun tijd vrij te maken voor belangrijkere taken.
  • Verbeterde efficiëntie: ChatGPT kan snel en nauwkeurig antwoorden geven op vragen en kan ook worden gebruikt voor het verzamelen en analyseren van gegevens. Dit kan helpen om bedrijfsprocessen te stroomlijnen en de efficiëntie te verbeteren.
  • Snelle analyses en samenvattingen: Er is veel tijd te besparen in het maken van samenvattingen van artikelen en video’s en het analyseren van data. Je kunt bijvoorbeeld vragen om een tekst van een artikel samen te vatten en uit te leggen op een eenvoudigere manier.  
  • Verbeterde klantervaring: ChatGPT kan worden gebruikt als virtuele assistent voor klanten, waardoor ze sneller en gemakkelijker antwoorden op hun vragen kunnen vinden. Dit kan helpen om de klantervaring te verbeteren en de klanttevredenheid te verhogen.
  • Creëren Marketing Content: Om tijd te besparen, kun je de chatbot vragen om outlines voor blogposts, content kalenders, voorstellen van teksten, marketing-ideeën en workflows te genereren. Daarnaast kun je ChatGPT gebruiken om keyword-research te doen, marktonderzoek te doen en om je webcopy geoptimaliseerd voor SEO te herschrijven.
  • Inspiratie en genereren van outreach: Je kunt ChatGPT ook programmeren om geautomatiseerde sales-mails, LinkedIn InMails en andere commerciële teksten te schrijven, waardoor je salesteam meer tijd heeft voor het benaderen van leads.

Goede input is goede output

Omdat ChatGPT een LLM is, zal deze exact uitvoeren wat je hem vraagt, en de antwoorden geven op basis van de informatie die ChatGPT voorhanden heeft.

Dit betekent dat als de vraag die je hem stelt niet uitgebreid, gespecificeerd en duidelijk genoeg is, dat het antwoord wat je ervan krijgt, niet altijd het antwoord is wat je nodig hebt. De vraag die je hem stelt is de prompt. Om het eenvoudig te stellen: Goede input is goede output. Dus hoe beter je prompt, hoe beter hetgeen is wat je erweer uit krijgt.

Hoe maak je goede input?

Je kunt allereerst beginnen met experimenteren. Welke vragen leveren welke antwoorden op? Uiteraard zijn er tal van hulpmiddelen en kennisbronnen beschikbaar. Denk hierbij aan artikelen van Zain Kahn, en kennisbanken zoals die van Ruben Hassid.

Daarnaast is het ook van belang om goed te bepalen wat je er precies mee wilt behalen. Stel vragen, pas de vraag aan, blijf de vraag aanpassen en zie de antwoorden steeds beter worden. Waar veel mensen tegenaan lopen is het feit dat het een chatbot is, en dat daardoor soms ‘te voorzichtig’ ermee omgegaan wordt. Wees vooral niet bang om je chatbot te beledigen, het is geen persoon. Je kunt heel direct zijn als iets niet goed is. Dit helpt ook het lerende vermogen van de LLM om zo tot het juiste antwoord te komen.

Tot slot zijn er ook add-ons en plug-ins beschikbaar voor ChatGPT. Nog niet alle plug-ins zijn voor iedereen beschikbaar, maar de eerste signalen hiervan zijn veelbelovend. De add-ons, zoals Superpower, maakt gebruik van de techniek van ChatGPT en bouwt hier een aantal automatiseringen in om wat complexere taken uit te voeren. Om dit in te stellen is wel enige technische kennis vereist, maar de mogelijkheden van ChatGPT nemen wel flink toe.

Conclusie

ChatGPT is een krachtige tool die bedrijven kan helpen bij het vereenvoudigen en automatiseren van hun bedrijfsprocessen. Door ChatGPT te gebruiken, kunnen bedrijven hun efficiëntie en productiviteit verbeteren, de klantervaring verbeteren en hun groei stimuleren.

Het is echter belangrijk om ChatGPT op de juiste manier te voeden met de juiste input (prompts) om de juiste output eruit te krijgen, maar dan heb je echt een tool die tijd kan besparen en processen kan versimpelen.

B.I. Potentiescan

Ben jij benieuwd hoe ver jouw bedrijf is op het gebied van B.I?

Met de B.I. Potentiescan krijg je inzicht waar potentie
in je organisatie zit en tips hoe je dit kan verbeteren.

Wat vinden andere klanten hiervan?

"Wij zijn heel happy met de support van NucleusBi. Het is leuk om met ze samen te werken. Ze zijn flexibel, denken in mogelijkheden en zijn kritisch op waarom je wat wilt bouwen. Het heeft geresulteerd in een heel overzichtelijk dashboard. We hebben goed inzicht en kunnen sturen op onze data!"

Fennie Lansbergen - Oogst

Fennie Lansbergen

Founder Oogst

"NucleusBI is een uitstekende partner geweest voor Contentoo bij het vanaf nul opbouwen van onze data-infrastructuur. Zeer onder de indruk van de kwaliteit van het geleverde werk en de professionele manier van werken. Ik raad NucleusBI ten zeerste aan."

Ron van Valkengoed

Ron van Valkengoed

CTO Contentoo

"Op zoek naar een sterke partner voor business insights die je helpt jouw ​​bedrijf te laten groeien? Dan kan ik je ten zeerste aanbevelen om met NucleusBI samen te werken. "

Onno Halsema

Onno Halsema

CEO Contentoo

"De capaciteiten van NucleusBI zijn van een zeer hoog niveau. De samenwerking was kwalitatief zeer goed, onze wensen werden nauwkeurig vastgelegd en de inzichten en take-outs werden in hoge kwaliteit en op het afgesproken tijdstip opgeleverd."

Bastian Gröppel

Bastian Gröppel

Manager Distribution & Sales Planning Focus bij Kalkhoff Bikes