Exact Online koppelen met Microsoft Power BI?

Hoe BI jouw bedrijf helpt de doelstellingen te behalen

Door B.I. toe te passen in je bedrijf, maak je beslissingen op basis van datagedreven inzichten.
Picture of Marijn Buizer

Marijn Buizer

Managing Partner Nucleus BI

Hoe Business Intelligence jou helpt je bedrijfsdoelstellingen te bereiken.

Stel je voor: in jouw bedrijf heb je een paar jaar geleden geïnvesteerd in het digitaal maken van je afdelingen. Elke afdeling heeft zijn systeem, en iedereen doet z’n best deze zo goed mogelijk in te vullen. Er wordt heel veel data gegenereerd.

Maar wist jij dat 97% van alle data opgeslagen in bedrijven, niet gebruikt wordt? 1 Uiteraard is niet alle data direct te gebruiken, maar je kunt er meer mee dan je denkt!

Door Business Intelligence toe te passen in je bedrijf, maak je beslissingen op basis van datagedreven inzichten. Bedrijven waarbij uitgegaan wordt van data-gedreven besluitvorming hebben zelfs 77% meer kans om hun bedrijfsdoelstellingen te behalen dan bedrijven die dit niet doen.2

Hieronder leggen wij uit hoe Business Intelligence helpt om bedrijfsdoelstellingen te bereiken..

"Bedrijven waarbij uitgegaan wordt van data-gedreven besluitvorming hebben 77% meer kans om hun bedrijfsdoelstellingen te behalen dan bedrijven die dit niet doen."

Inspelen op de markt.

Door de data van jouw afdelingen en systemen te verzamelen, te koppelen met een datawarehouse en visueel te maken in een dashboard, krijg je inzicht in alle facetten van je bedrijf en helpt het je trends en patronen te ontdekken waar jij je besluitvorming op kunt baseren.

Deze inzichten helpen jou proactief te handelen, in plaats van af te wachten. Doordat je een overzicht hebt over de afdelingen heen, signaleer je kansen, maar kun je ook inspelen op veranderingen in de markt en mogelijkheden of uitdagingen te ontdekken voordat deze zich voordoen. Hierdoor kun je beter anticiperen op veranderingen en je bedrijfsstrategie hierop aanpassen.

Je bedrijfsprocessen stroomlijnen

Als jij op de werkvloer komt, lijkt iedereen druk. Er gebeurt een hoop, maar is het allemaal wel efficiënt? Door de gegevens van je bedrijfsprocessen te analyseren, krijg je inzichten waar verbeteringen mogelijk zijn. Misschien zijn er nog wel verbeteringen mogelijk in je bedrijfsprocessen.

Ook kun je de potentie en performance van individuele medewerkers of afdelingen volgen en hier patronen in ontdekken. Zo kun je naast de output van een afdeling, ook trainings- en ontwikkelingsbehoeften ontdekken en helpt de data jou om je personeel beter te managen.

Uit jouw bevindingen, weet je waar je de bedrijfsprocessen kunt stroomlijnen, wat kan leiden tot een hoger rendement. Door hogere productiviteit en het maximaliseren van de efficiency kun je kosten besparen en winstgevendheid verbeteren, wat je helpt je bedrijfsdoelstellingen te halen

Beter inzicht in je klanten

Niet alleen jij, maar iedereen in je bedrijf kijkt naar data vanuit dezelfde waarheid als je je data gekoppeld hebt met je datawarehouse. Hierdoor kun je ook je klanten volgen en inzichten hierop krijgen. Van websitebezoek en e-mailmarketing tot verkoopgesprekken, facturatie en klachten, jouw klant doorgaat een hele tocht door je bedrijf.

Door klantgegevens te visualiseren tijdens hun hele tocht, kun je analyses maken op basis van hun klantgedrag, demografische gegevens, eerdere aankopen en voorkeuren. Hier kan de sales- of marketingafdeling weer mee aan de slag door gerichte campagnes op te zetten.

Ook helpt B.I. om de klantenservice te verbeteren door betere communicatie, het vergroten van de klanttevredenheid door kortere wachttijden of betere oplossingen voor hun problemen. Ook helpt het verbeteren van producten en diensten die beter afgestemd zijn op de klantbehoefte en het signaleren van marktkansen. Dit leidt tot een verbetering in het behoud van huidige klanten en meer nieuwe klanten.

Conclusie:

Het behalen van je bedrijfsdoelstellingen is afhankelijk van de inzichten die jij hebt in de markt, je klanten en je bedrijf. Business Intelligence helpt kansen te ontdekken en daar op in te spelen. Met de inzichten in je bedrijfsprocessen vergroot je de productiviteit en maximaliseer je efficiency op de werkvloer. Doordat jij precies weet wat jouw  klanten nodig hebben en hoe je ze tevreden houdt, is het voor jouw bedrijf eenvoudig om nieuwe klanten aan te trekken terwijl je de huidige behoudt. Uiteindelijk leidt dit tot kostenbesparing en hogere winstgevendheid, waardoor jouw bedrijfsdoelstellingen bereikt worden.

NucleusBI helpt bedrijven om op een datagedreven manier groei te realiseren. Door onze dataoplossingen af te stemmen op de bedrijfsdoelstellingen en de strategie van onze klanten, kunnen wij schaalbare, betaalbare dataoplossingen van hoge kwaliteit bouwen.

Benieuwd naar de groeipotentie van jouw bedrijf op het gebied van Data en B.I.? Vul de B.I. Scan in en krijg inzicht in je groeipotentie en verbeterpunten. 

B.I. Potentiescan

Ben jij benieuwd hoe ver jouw bedrijf is op het gebied van B.I?

Met de B.I. Potentiescan krijg je inzicht waar potentie
in je organisatie zit en tips hoe je dit kan verbeteren.

Wat vinden andere klanten hiervan?

"Wij zijn heel happy met de support van NucleusBi. Het is leuk om met ze samen te werken. Ze zijn flexibel, denken in mogelijkheden en zijn kritisch op waarom je wat wilt bouwen. Het heeft geresulteerd in een heel overzichtelijk dashboard. We hebben goed inzicht en kunnen sturen op onze data!"

Fennie Lansbergen - Oogst

Fennie Lansbergen

Founder Oogst

"NucleusBI is een uitstekende partner geweest voor Contentoo bij het vanaf nul opbouwen van onze data-infrastructuur. Zeer onder de indruk van de kwaliteit van het geleverde werk en de professionele manier van werken. Ik raad NucleusBI ten zeerste aan."

Ron van Valkengoed

Ron van Valkengoed

CTO Contentoo

"Op zoek naar een sterke partner voor business insights die je helpt jouw ​​bedrijf te laten groeien? Dan kan ik je ten zeerste aanbevelen om met NucleusBI samen te werken. "

Onno Halsema

Onno Halsema

CEO Contentoo

"De capaciteiten van NucleusBI zijn van een zeer hoog niveau. De samenwerking was kwalitatief zeer goed, onze wensen werden nauwkeurig vastgelegd en de inzichten en take-outs werden in hoge kwaliteit en op het afgesproken tijdstip opgeleverd."

Bastian Gröppel

Bastian Gröppel

Manager Distribution & Sales Planning Focus bij Kalkhoff Bikes