Een datawarehouse opzetten

Een datawarehouse is de centrale plek waar alle gegevens van onderliggende applicaties en databronnen veilig en gestructureerd opgeslagen wordt.

De data uit alle bronnen samengevoegd en opgeschoond

Alle data op 1 plek, en gelinked resulterend in 1 waarheid

Start vervolgens met het opbouwen van inzichten

Een datawarehouse is een plek waar je al je data kan samenbrengen om inzichten te gaan opbouwen.

De gegevens die vanuit jouw verschillende source systemen, bedrijfssoftware en platforms samenkomen in één centrale database, worden gecontroleerd, opgeschoond en gestructureerd, waarna ze veilig bewaard worden.

Door deze gegevens visueel te maken in een dashboard, leg je makkelijker verbanden, en kun je snel en eenvoudig analyses en rapportages maken.

De informatie die je tot je beschikking hebt, is een weergave van de waarheid, gebaseerd op alle data over de financiën, sales, customer service en marketing. Dit helpt je om de juiste beslissingen te nemen voor jouw bedrijf.

 

Ook een datawarehouse bouwen? Wij helpen je.

Herken je dit?

Data bij elkaar verzamelen kost je veel tijd

Gegevens ophalen uit meerdere hoeken van je bedrijf kost veel tijd. Wij leveren een dashboard wat jou direct inzicht geeft.

Je data haal je uit verschillende systemen

Plukjes data op verschillende plekken is tijdrovend en onveilig. Wij verzamelen alle data op 1 veilige plek.

De data van je afdelingen komt niet overeen

Sales levert andere informatie aan dan finance . Wij brengen structuur aan, zodat alle neuzen dezelfde kant op wijzen.

Je weet niet of je data betrouwbaar is.

Doordat wij gegevens verzamelen en harmoniseren, zorgen we er samen voor dat je naar de juiste inzichten kijkt.

Voordelen van een data warehouse

Single Source of Truth

Doordat de data samengevoegd, ontdubbeld, gecontroleerd en opgeschoond is, kun je er zeker van zijn dat alle gegevens gegarandeerd overeenkomen met elkaar. Dit betekent dat je altijd uit kunt gaan dat wat je ziet, ook echt de waarheid is. Door je databronnen te koppelen met een datawarehouse en dit visueel te maken in een dashboard, maak jij beslissingen op basis van een Single Source of Truth.

Veilig opgeslagen

Data is een gevoelig iets. Daarom wil je zeker weten dat jouw bedrijfsgegevens veilig zijn. Door de data van jouw verschillende bronnen te koppelen met een data warehouse, kun je er zeker van zijn dat je gegevens niet in de verkeerde handen terecht komen. Meer weten over hoe jouw data veilig is bij ons? Lees dan de blog over onze ISO 27001 certificering.

Inzicht en overzicht

Door je datawarehouse te koppelen aan een dashboard, krijg je een volledig, eenduidig beeld van je bedrijf. Dit maakt het ook makkelijker om naar de afdelingen te vertalen, wat de draagkracht van je strategie in de teams vergroot. Door uit te gaan van volledige, eenduidige en op de waarheid gebaseerde gegevens, zul je betere beslissingen nemen, en zal het rendement van jouw bedrijf toenemen.

Wat kunnen wij voor je doen?

Inventariseren

In een persoonlijk gesprek inventariseren wij op basis van jouw wensen wat het beste aansluit bij jouw ambities en uitdagingen.

Selectie Tooling & Planning

Samen maken we een selectie uit de datawarehouses en maken we een planning waarin we alle te nemen stappen meenemen.

Uitvoering

Wij gaan aan de slag met het koppelen van jouw data aan de datawarehouse. Wij monitoren het proces, harmoniseren en structuren jouw data.

Onze Dashboarding tools

Wat vinden andere klanten hiervan?

"NucleusBI is een uitstekende partner geweest voor Contentoo bij het vanaf nul opbouwen van onze data-infrastructuur. Zeer onder de indruk van de kwaliteit van het geleverde werk en de professionele manier van werken. Ik raad NucleusBI ten zeerste aan."

Ron van Valkengoed

CTO Contentoo

"NucleusBI helpt ons continu om onze bedrijfsprestaties te verbeteren door waardevolle gegevensbronnen te combineren tot bedrijfsinzichten. Het werk is gestructureerd, professioneel en helpt Contentoo om het bedrijf te laten groeien over financiële en klant-KPI's heen. Op zoek naar een sterke partner voor business insights die je helpt jouw ​​bedrijf te laten groeien, dan kan ik je ten zeerste aanbevelen om met NucleusBI samen te werken."

Onno Halsema

CEO Contentoo

"Met behulp van NucleusBI hebben we prognoses kunnen ontwikkelen in een zeer dynamische markt met trendverschillen per land en segment, trends kunnen identificeren en deze als basis kunnen nemen voor beslissingen over toekomstige richtingen. De capaciteiten van het bedrijf zijn van een zeer hoog niveau. De samenwerking was kwalitatief zeer goed, onze wensen werden nauwkeurig vastgelegd, de inhoud werd samen tot in detail besproken en de inzichten en take-outs werden in hoge kwaliteit en op het afgesproken tijdstip opgeleverd."

Bastian Gröppel

Manager Distribution & Sales Planning Focus bij Kalkhoff Bikes