Genereer inzicht met dashboarding

Als jouw data verzameld, gecontroleerd en gestructureerd is, kun je een dashboard gebruiken om deze data te analyseren en rapportages te maken.

Duidelijke, makkelijk leesbare rapportages

Inzicht in financials, marketing, sales, service en products

Ontdek verbanden en trek conclusies op basis van 1 waarheid

De markt verandert constant. Wat vandaag belangrijk is, kan morgen alweer achterhaald zijn. Snel schakelen is daarom belangrijk om bij te blijven. Dat betekent dat er ook snel beslissingen genomen moeten worden. Dit kunnen kleine beslissingen zijn, maar deze kunnen ook enorme impact hebben op je organisatie.

De ene beslissing is makkelijker dan de andere. Je intuïtie en je onderbuikgevoel spelen hier soms ook een rol in. Data heeft geen gevoel, en juist dat kan helpen keuzes te maken.

Als alle data van al jouw afdelingen gekoppeld is en op de juiste manier wordt weergegeven, kun je weloverwogen beslissingen nemen. Je bent geen tijd en energie meer kwijt aan het verzamelen van informatie van de verschillende afdelingen. Hierdoor kun je snel blijven schakelen, maar dan wel op basis van de juiste informatie.

 

Benieuwd welke nieuwe inzichten jij verkrijgt door dashboarding?

Herken je dit?

Rapportages maken kost je enorm veel tijd.

Gegevens ophalen uit meerdere databases kost veel tijd. Met een dashboard kun je snel een eenvoudig rapportages maken en analyseren.

Ik wil meer en makkelijker inzicht in het bedrijf

Met een dashboard zie je direct wat er aan de hand is in je bedrijf. Dit kan op sales, marketing, finance, service, product development.

Je weet niet precies waar je naar kijkt

Jouw HR-afdeling en je marketing spreken allebei een ander jargon. Met een dashboard kun je alles weergeven op een manier die voor iedereen begrijpelijk is.

Je weet niet of de data die je ziet helemaal klopt.

Door de koppelingen van je data met je datawarehouse, kun je uitgaan van een Single Source of Truth. Je weet dus zeker dat wat je ziet, de waarheid is.

Voordelen van Dashboarding

Je bedrijf inzichtelijk, op elk moment

Het verloop van het bedrijf is eenvoudig weer te geven in een dashboard op de belangrijkste KPI’s . Het bouwen van een cockpit zodat iedereen hetzelfde ziet helpt een (management) team vooruit. Door middel van actuele en historische data, kunnen waardevolle inzichten ontstaan waar besluitvorming op gebaseerd kan worden.

De juiste data

Doordat de data gebruikt wordt uit je datawarehouse, ga je uit van een ‘Single source of truth’ (SSOT). De data van alle databronnen is gecheckt, opgeschoond en gestructureerd, dus je weet zeker dat je kijkt naar wat er echt gebeurt in je bedrijf en je analyseert op basis van de waarheid. Doordat jouw data op basis van een ‘SIngle Source of Truth’ is, heb je alle neuzen dezelfde kant op in je bedrijf.

Rapporteren en analyseren

Met dashboards kun je veel kanten op. Het grote voordeel van het gebruik van een dashboard op basis van jouw complete en eenduidige gegevens, is dat je hier eenvoudig jouw analyses op kunt toepassen. Daarnaast is het eenvoudig om een rapportage op te stellen. Doordat je uitgaat van alle data van je bedrijf, kun je eenvoudig en snel verbanden leggen tussen afdelingen en hierop inspelen.

Wat kunnen wij voor je doen?

Scope bepalen

Soms is het best een beetje zoeken wat je nu echt nodig hebt. Wij helpen je belangrijke keuzes te maken indien nodig in tooling, en met welke inzichten we beginnen

Plannen & Begroten

Welke brokken werk moeten wanneer klaar zijn, en wat zijn de kosten die daarmee gepaard gaan

Executeren

Wij bouwen de dashboarding zoals jij het wilt, samen met onze expertise krijg je steeds meer en makkelijker inzicht in je bedrijf

Onze Dashboarding tools

Wat vinden andere klanten hiervan?

"NucleusBI is een uitstekende partner geweest voor Contentoo bij het vanaf nul opbouwen van onze data-infrastructuur. Zeer onder de indruk van de kwaliteit van het geleverde werk en de professionele manier van werken. Ik raad NucleusBI ten zeerste aan."

Ron van Valkengoed

CTO Contentoo

"NucleusBI helpt ons continu om onze bedrijfsprestaties te verbeteren door waardevolle gegevensbronnen te combineren tot bedrijfsinzichten. Het werk is gestructureerd, professioneel en helpt Contentoo om het bedrijf te laten groeien over financiële en klant-KPI's heen. Op zoek naar een sterke partner voor business insights die je helpt jouw ​​bedrijf te laten groeien, dan kan ik je ten zeerste aanbevelen om met NucleusBI samen te werken."

Onno Halsema

CEO Contentoo

"Met behulp van NucleusBI hebben we prognoses kunnen ontwikkelen in een zeer dynamische markt met trendverschillen per land en segment, trends kunnen identificeren en deze als basis kunnen nemen voor beslissingen over toekomstige richtingen. De capaciteiten van het bedrijf zijn van een zeer hoog niveau. De samenwerking was kwalitatief zeer goed, onze wensen werden nauwkeurig vastgelegd, de inhoud werd samen tot in detail besproken en de inzichten en take-outs werden in hoge kwaliteit en op het afgesproken tijdstip opgeleverd."

Bastian Gröppel

Manager Distribution & Sales Planning Focus bij Kalkhoff Bikes