Exact Online koppelen met Microsoft Power BI?

Case Study

Hoe Contentoo door de datakoppeling van HubSpot en het Contentoo platform de aansturing van hun organisatie verbeterde

Het probleem:

“Hoe komen we van alle verschillende data uit third-party applications tot één integraal beeld waarop we kunnen sturen?”

Hoe een groeibedrijf data verzilvert

Hubspot is één van de meest gebruikte systemen voor CRM en Marketing Automation in de markt. Doordat HubSpot makkelijk schaalbaar is, eenvoudig in gebruik en breed inzetbaar is, kiezen veel snelgroeiende bedrijven hiervoor.

De keuze voor HubSpot is logisch. HubSpot is een sterk programma, niet alleen door de functionaliteiten, maar ook door de inzetbaarheid van de vastgelegde data. Dit maakt het een toegevoegde waarde voor Marketing- en Sales-afdelingen.

De echte waarde van de data in HubSpot kwam voor Contentoo naar voren toen we alle data die opgesloten zat in third party applicaties, aan elkaar koppelden via een datawarehouse en dit vertaalde naar bedrijfsinzichten.
De wens van Contentoo was om HubSpot te combineren met andere systemen en hun platform in het datawarehouse AWS waardoor er kansen ontstonden om de business op intelligente wijze en op hoog niveau verder te brengen.

Ron van Valkengoed

Contentoo is een groeibedrijf. In ons korte bestaan deden we inmiddels duizenden content-projecten. Die projecten verlopen via ons platform.

Als we de data vanuit onze klantcontacten konden koppelen met data van ons platform, onze projecten en onze systemen, zijn we veel beter in staat de business te besturen.

We bouwen aan één centraal punt waar alle data vastligt, en waarvandaan we alle inzichten door middel van dashboarding en rapportages kunnen raadplegen.

Naast de business sturing, helpt dit onze productontwikkeling, business development met inzichten voor innovatie en nieuwe proposities.

Dit is hoe we verrassend snel nieuwe inzichten halen uit de source systemen, Hubspot en het Contentoo platform

Hubspot en de third party applicaties zijn databronnen voor deze koppeling, maar we kunnen meerdere bronnen op een stabiele manier ontsluiten tot gestandardiseerde datamodellen.

Zo heb je controle over de data en kunnen de data scientists, data engineers en BI-professionals er mooie dingen mee doen.

Tip: Sluit je inzichten aan op je strategische doelen. De koppeling tussen BI en je strategische doelen zorgen ervoor dat je effectiever bereikt wat je wilt.

In 4 stappen integreren we de Hubspot data in je datawarehouse

Intake

In een gesprek inventariseren wij wat er precies nodig is

Bouwen

Wij bouwen de connector om de data te verbinden met het Data Warehouse

Review

Samen met de klant bekijken we de werking en functionaliteiten

Aan de slag

Nu kun je beginnen met het verzilveren van je data.

Profiteer van de kracht van razendsnel inzicht op je complete datamodel

Een fantastisch dashboard in Power BI over de sales, de finance of over data van de corebusiness van je bedrijf. Het is een bekende, maar slechts één van al de mogelijk toepassingen. Wat zijn jullie dromen op data-gebied? 
Vertel het ons en wij helpen ze realiseren!

Ben je klaar om de volgende groeistap te maken door HubSpot met je andere data te integreren in AWS?

Wat zeggen onze klanten over ons

"Wij zijn heel happy met de support van NucleusBi. Het is leuk om met ze samen te werken. Ze zijn flexibel, denken in mogelijkheden en zijn kritisch op waarom je wat wilt bouwen. Het heeft geresulteerd in een heel overzichtelijk dashboard. We hebben goed inzicht en kunnen sturen op onze data!"

Fennie Lansbergen - Oogst

Fennie Lansbergen

Founder Oogst

"NucleusBI is een uitstekende partner geweest voor Contentoo bij het vanaf nul opbouwen van onze data-infrastructuur. Zeer onder de indruk van de kwaliteit van het geleverde werk en de professionele manier van werken. Ik raad NucleusBI ten zeerste aan."

Ron van Valkengoed

Ron van Valkengoed

CTO Contentoo

"Op zoek naar een sterke partner voor business insights die je helpt jouw ​​bedrijf te laten groeien? Dan kan ik je ten zeerste aanbevelen om met NucleusBI samen te werken. "

Onno Halsema

Onno Halsema

CEO Contentoo

"De capaciteiten van NucleusBI zijn van een zeer hoog niveau. De samenwerking was kwalitatief zeer goed, onze wensen werden nauwkeurig vastgelegd en de inzichten en take-outs werden in hoge kwaliteit en op het afgesproken tijdstip opgeleverd."

Bastian Gröppel

Bastian Gröppel

Manager Distribution & Sales Planning Focus bij Kalkhoff Bikes